Destinacije

EKSKURZIJE, DNEVNA I NOĆNA KUPANJA,U POTRAZI

ZA DUPINIMA I BJELOGLAVIM SUPOVIMA NA OTOKU KRKU I PRVIČU

Baška se može pohvaliti sa trideset predivnih, čistih šljunačnih plaža, koje su dostupne pješke ili brodom. To najvažnije turističko središte otoka Krka, smjestila se u prirodnoj dolini i tipičnom mediteranskom krajoliku, u plodne nasade maslina, grožđa i borovine. 

Vela plaža: Jedna od najdaljih (1800m) i najljepših baških plaža, se nalazi u samom centru grada, okružena je brojnim restoranima, picerijama, lokalima, barovima, hotelima, kampovima, i privatnim apartmanima. Na plaži možete posuditi razne plažne pomoćne uređaje kao što su: daske za jedrenje, suncobrane, ležaljke, pedaline, motorne skutere, itd. Ta jedinstvena, šljunčana plaža, je bila uredno otvoreno kupalište na otoku Krk, i prema tome glavni razlog za razvoj turizma u Baškoj. Još danas važi za jednu od najljepših plaža na Jadranu.

Vela Luka: U zaljevu Vela luka se nalazi predivna plaža do koje možete doći taxi brodom, ili do nje odete pješke i ujedno doživite planinarsko iskustvo. Više o planinarskom putu, koji vodi do plaže pročitajte ovdje: http://www.otok-krk.si/uvala-vela-luka/ Na plaži se nalazi restoran Pečenjara, gdje se možete osvježiti ili posuditi ležaljku, suncobran ili pedaline. Možete naručiti taxi brod koji će vas odvesti nazad do Baške.

Mala Luka: Samo kilometar dalje od plaže u zaljevu Vela Luka, se okružena travnjacima i ovcama, nalazi zaljev Mala Luka, koji ima neku posebnu pastirsko-rorsku draž. U blizini je vrh Corinthia, odakle se prostire predivan pogled na oba zaljeva. Više o samom planinskom iskustvu možete pročitati ovdje: http://www.otok-krk.si/uvala-vela-luka/

SV.GRGUR – Kupanje i razgledavanje otoka. Nekadašnji ženski logor koji se pružao na istok od najveće uvale Sv. Grgur moguće je i danas razgledati u ruševinama.

GOLI OTOK – Među najpopularnijim izletima je onaj na hrvatski Alcatraz, Goli Otok, jedan od najzloglasnijih komunističkih zatvora u Europi, otvoren odmah nakon Drugog svjetskog rata, a zatvoren tek 1988. Možete ga  pogledati izbliza, obići  vlakićem ilikupiti neki zatvorski suvenir…

 

RAB – Rajska plaža – San Marino -Kupanje na Najvećoj i najpoznatijoj Rajskoj plaži. Dugačka 1.5 km, uz nju su smješteni najvažniji turistički kapaciteti mjesta, a od 2003. god. krasi je “Plava zastava”, međunarodni simbol kvalitete i očuvanosti okoliša te sigurnosti kupača.

Comments are closed.